Menu Sluiten

Dynalogic Depot in Breda ondergaat volledig duurzame renovatie.

Renovatie Breda
algemeen

Persbericht | Dynalogic Depot in Breda ondergaat volledig duurzame renovatie.

Toekomstbestendige aanpassingen leiden tot upgrade van energielabel D naar A+.

Breda, 25 april 2024 – Dynalogic kondigt met trots de formele oplevering aan van de duurzame renovatie van haar depot in Breda. Het pand aan de Trekpot 1 is volledig gerenoveerd, waarbij de focus lag op energiebesparende maatregelen en het toekomstbestendig maken van het pand.

Het gerenoveerde depot heeft een uitgebreide transformatie ondergaan die gericht was op het verbeteren van de duurzaamheid van het pand. Een van de meest in het oog springende resultaten is de upgrade van het energielabel van D naar A+.

Toewijding aan duurzaamheid
Paul Aelmans, Manager System & Process Innovation bij Dynalogic, benadrukt: “We zijn enorm trots op het feit dat we deze verbeteringen hebben doorgevoerd terwijl onze dagelijkse operatie onverstoord doorging. Dit toont niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid, maar ook onze capaciteit om om te gaan met veranderingen en te groeien, zelfs onder uitdagende omstandigheden.”

Besparingen op gas- en elektriciteitsverbruik
Belangrijke aanpassingen om de duurzaamheid van het pand te verbeteren, omvatten onder andere betere isolatie en de installatie van energiezuinige ramen en LED-verlichting.
Daarnaast is de verwarmingsinstallatie gemoderniseerd en is het ventilatiesysteem vervangen door moderne eenheden met warmteterugwinning, wat heeft geleid tot aanzienlijke besparingen op gas- en elektriciteitsverbruik.

Samen met de vernieuwing van de dockdeuren, die gebruikmaken van energiebesparende technologieën, heeft dit geleid tot een upgrade van het energielabel van D naar A+, wat resulteert in een energiebesparing van ruim 60%.

Succesvolle samenwerking
Rob van den Bogaart, Projectmanager CoE bij Dynalogic, benadrukt: “De duurzame renovatie van het depot in Breda markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Dynalogic, maar is ook een voorbeeld van een succesvolle samenwerking met de pandeigenaar om het bestaande pand toekomstbestendig te maken.”

PV-panelen voor opwekken energie
Maarten van Lit, Managing Director bij A.J. Real Estate, voegt toe: “Door gezamenlijke inspanningen zijn we erin geslaagd om aan de wensen van onze gebruiker te voldoen en tegelijkertijd het complex te verduurzamen, waardoor het klaar is voor de toekomst. Ook willen we in een volgende fase PV-panelen op het dak installeren en de opgewekte energie beschikbaar stellen aan de huurders.”

Impact op milieu reduceren en compenseren
Deze transformatie benadrukt de inzet van Dynalogic voor een groenere toekomst door samenwerking en toewijding aan duurzame doelen. “Dynalogic streeft ernaar haar impact op het milieu actief te verminderen, onder andere door het stellen van doelen voor het verminderen en compenseren van CO2-uitstoot”, voegt John Ruijsch, CCO E-Commerce & Connectivity bij DynaGroup, toe. “Dit project past binnen onze strategie om alle Dynalogic-depots zo duurzaam mogelijk te maken, waarbij het pand in Bleiswijk al volledig duurzaam is gebouwd.”

Trekpot 1