Menu Sluiten

Dynalogic werkt mee aan nieuwe CO2-rekentool Bewust Bezorgd

Duurzame verwerking

Dynalogic werkt mee aan nieuwe CO2-rekentool Bewust Bezorgd

In samenwerking met een aantal andere logistiek dienstverleners en grote online winkels heeft Dynalogic bijgedragen aan de rekentool Bewust Bezorgd.

Bewust Bezorgd is een generieke CO2-rekentool die door TNO in opdracht van Thuiswinkel.org, Connekt en Topsector Logistiek is ontwikkeld. De tool berekent hoeveel CO2-uitstoot het versturen van een pakketje met zich meebrengt, zodat iedere webwinkel op dezelfde manier de CO2 impact kan berekenen. De rekentool Bewust Bezorgd helpt om de bezorging van pakketten naar de consument nog efficiënter en duurzamer in te richten.

De Nederlandse e-commercesector is de eerste sector die zich committeert aan het klimaatakkoord met als doel om in 2025 de CO2-uitstoot met 50% te reduceren ten opzichte van 2018.

Dynalogic wil met haar innovatieve totaaloplossingen de verwachtingen van klanten en eindklanten continu overtreffen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten in de werkwijze van Dynalogic. Wij zijn ons meer dan ooit bewust van de impact die onze dienstverlening heeft op mens en milieu en we nemen dan ook de nodige maatregelen om onze CO2 uitstoot te reduceren en zo laag mogelijk te houden.

“Bewustwording van de footprint die we achterlaten en de impact van (thuis)bezorgen op mens & milieu is essentieel. Bewust Bezorgd laat zien wat de Co2 impact van een bezorging is en vergroot hiermee de bewustwording bij de consument. Dit geeft hen de mogelijkheid en stimulans om steeds vaker te kiezen voor duurzame bezorgopties”, aldus John Ruijsch, General Manager Dynalogic.