Menu Sluiten

Dynalogic breidt wagenpark uit met nieuwe trailers

algemeen


Dynalogic breidt wagenpark uit met nieuwe trailers

Flexibiliteit, snelheid en zichtbaarheid door nieuwe trailers!

Afgelopen woensdag 15 januari 2020 heeft Dynalogic bij Heisterkamp trailer verhuur & lease 50 nieuwe trailers mogen onthullen en toevoegen aan haar wagenpark. Deze trailers bieden Dynalogic meer flexibiliteit en snelheid in haar processen. Bovendien krijgt Dynalogic meer zichtbaarheid op de weg, doordat de trailers volledig bedrukt zijn in de Dynalogic look & feel.

“Dit is een mooie eerste stap en we verwachten ons wagenpark in de toekomst nog verder uit te breiden en proberen onze werkwijze hiermee efficiënter en dus groener te maken. Doordat we exact weten waar onze vervoerders zich bevinden en hoe de trailers beladen zijn kunnen we onze linehaul routes in aantal en frequentie tot in detail analyseren en verder optimaliseren” , zegt John Ruijsch, General Manager Dynalogic.  

De trailers worden ingezet voor enerzijds het interdepot verkeer tussen de verschillende Dynalogic depots en anderzijds het verkeer vanuit opdrachtgevers naar de Dynalogic depots toe. Deze nieuwe trailers en vernieuwde manier van werken zorgt voor meer flexibiliteit en snelheid in de processen. Zo worden de vervoerders die in opdracht van Dynalogic rijden, vooral ingezet om producten te vervoeren, tussen de depots en naar de depots. Op het moment dat zij op het juiste depot arriveren, kunnen ze hun volle trailer achterlaten en een nieuwe en lege trailer meenemen. Het laden en lossen wordt door het depot opgepakt, wat zorgt voor een efficiënter proces. Belangrijk is daarnaast dat Dynalogic nu de mogelijkheid heeft om de innovatieve track & trace functionaliteiten die al gebruikt worden voor de last mile, ook in te zetten voor de first mile. Heel concreet betekent dit dat de trailers exact gevolgd kunnen worden tijdens hun route, inclusief hoe zwaar ze beladen zijn, ook de locatie van hun stops en de duur van de stops worden geanalyseerd. Dit zorgt voor meer inzichten en veiligheid voor de vervoerders en de goederen.

“De keuze is na een uitgebreide selectiefase op Heisterkamp gevallen, met name omdat zij een passend product konden aanbieden met de juiste specificaties.  Hierbij stond de continuïteit van de vloot te allen tijde voorop, om zowel onze interne als externe klanten continu optimaal te kunnen bedienen ”, zegt Edwin Klep, Transport Manager Dynalogic.